Deel 4: De extra mogelijkheden die een digitale administratie je binnenkort biedt

26 jun 2020
Als je de eerste drie blogs van deze reeks hebt gelezen, dan hebben we je er hopelijk van overtuigd dat een digitale administratie en boekhouding je vandaag de dag in staat om veel efficiënter, kwaliteitsvoller en overzichtelijk te werken. Of misschien heb je de stap ondertussen zelfs al gezet? Hoe dan ook, dan ben je klaar voor het vierde en voorlopig laatste deel van ons ‘ultieme digitale stappenplan’:

 

De digitale wereld is continu in verandering, en de digitale administratie is daarop geen uitzondering. Er duiken voortdurend nieuwe mogelijkheden op die jou het leven nóg makkelijker maken. In deze blog blikken we alvast vooruit naar enkele interessante nieuwigheden die de komende maanden beschikbaar worden.

 

Dit is deel 4 van een vierdelige blogreeks. Heb je de vorige blogs nog niet gelezen? Dan begin je best bij het begin: blog 1: waarom een digitale administratie? Je kan ook onze gratis e-gids downloaden.

 
Digitaal betalen

Verloopt je facturatie al digitaal? Hoe handig zou het dan zijn om ook de daaraan verbonden betalingen digitaal uit te voeren? Wel, ook dat wordt binnenkort realiteit: door de koppeling van je facturatieplatform met je bank gaat dit makkelijk, vlot en veilig verlopen. Zeker als de relevante informatie (bedrag, rekeningnummer,…) automatisch wordt ingevuld dankzij de OCR-software (meer info daarover in blog 3 van deze reeks).

En ook je inkomende betalingen zal je digitaal kunnen regelen. Door een betaalknop toe te voegen aan de mails waarmee je je elektronische facturen verstuurt, geef je je klanten de mogelijkheid om makkelijk, veilig en snel digitaal betalen. Stuur je bepaalde facturen om een of andere reden toch op papier? Geen probleem, dan kan je klant via een QR-code alsnog digitaal betalen.

 
Digitaal ondertekenen

Documenten printen, ondertekenen, opsturen en in een map bewaren… Binnenkort behoort ook dat vervelende karwei tot het verleden. Vanaf dan kan je immers tal van documenten digitaal ondertekenen: contracten (leasing, verzekering, …), financiële documenten, arbeidsovereenkomsten, vergunningen, offertes, … Uiteraard is het heel belangrijk dat dit in een veilige omgeving gebeurt. Check dus zeker of je platform – net zoals Unifiedpost Sign is – zowel op nationaal als Europees niveau de nodige garanties bevat om veilig en fraudebestendig digitaal te ondertekenen.

Zelfs een aangetekend schrijven zal je digitaal kunnen ontvangen, versturen en (laten) ondertekenen. Dit bespaart je niet alleen een trip naar het postkantoor, maar ook papier, postzegels en verwerkingskosten. Uiteraard gebeurt dat allemaal volgens de veiligheidsregels en is een digitale handtekening even rechtsgeldig als een fysieke.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van zogeheten ‘add-ons’ waar alle ondernemers die hun administratie digitaal beheren binnenkort mee aan de slag kunnen. Meer dan ooit wordt duidelijk dat een papierloze administratie de toekomst is. En laat dat precies het doel geweest zijn van deze blogreeks: jou daarover informeren en je aanmoedigen om ook de sprong te wagen.

 

 

Download onze e-gids gratis!

Meer nog, we hebben een e-gids voor je samengesteld. Die geeft je nog uitgebreidere informatie en bevat een handige checklist. Zo begeleiden we je stap voor stap bij jouw digitalisatietraject.

Download de gratis e-gids hier

 

Gerelateerde blogs