Hoe pluk ik de vruchten van de digitalisering in tijden waarin papier overal aanwezig blijft?

31 jul 2019
Billtobox
Als economische beroepsbeoefenaar hoor je steevast praten over “de digitalisering” van het accountantsberoep, dat je jouw kantoor maar beter digitaliseert voor het te laat is…

Overal papier

In 2019 blijft papier nog steeds alomtegenwoordig. Volgens recente cijfers zou zo’n 35% van de ontvangen elektronische facturen afgeprint worden om daarna gearchiveerd te worden. Geen wonder dat het voor jou soms moeilijk is om digitalisering te overwegen wanneer je klanten dit niet wensen. Ze blijven vaak verknocht aan hun traditionele papieren facturen.


Eigenlijk betekent digitaliseren niet dat je klanten van vandaag op morgen op een compleet andere manier moeten werken en hun papieren facturen volledig moeten vergeten. Je klanten in de war brengen en in totale chaos storten, is nu net iets dat economische beroepsbeoefenaars ten allen tijde willen voorkomen.Billtobox biedt soelaas

Unified by Invoicing, een samenwerking tussen het Instituut voor Belgische Accountants en Unifiedpost, ziet digitalisering als de omzetting van om het even welke factuur (PDF, JPG of ander formaat) in een bestand dat jouw boekhoudsoftware automatisch kan lezen en interpreteren. Dit is mogelijk door het feit dat alle gegevens van de factuur in het bestand vervat zitten. In vakjargon heten deze bestanden UBL of e-fff bestanden.

 
Vandaag de dag blijft het manueel inputten van de factuurgegevens van jouw klanten een dagelijkse bezigheid voor veel economische beroepsbeoefenaars. Het Billtobox platform zorgt ervoor dat dat tijdrovende werk met weinig toegevoegde waarde volledig wegvalt en geautomatiseerd wordt. Op die manier verhoog je de efficiëntie van jouw accountantskantoor zonder te sleutelen aan de gewoontes van je klanten. Billtobox helpt nu al heel wat accountants met het optimaliseren van hun dagelijkse taken en maakt de werklast aanzienlijk lichter.

Probeer Billtobox

 

Gerelateerde blogs